Glavna arrow Vijesti arrow Zanimljivosti arrow Važna je kvaliteta: ...
Važna je kvaliteta: Dobar seks čini žene zdravijima
Četvrtak, 1. Oktobar 2009. 10:34 (Čitano 3519 puta)
Važna je kvaliteta: Dobar seks čini žene zdravijimaSeksualno zadovoljstvo kod žena održava dobro zdravlje, pokazala su nova istraživanja sugerišući da kvaliteta seksualnog života itekako utiče na zdrav život.

Žene koje su svoj život u spavaćoj sobi ocijenile kao ispunjavajući i zadovoljavajući imale su i puno bolje rezultate kad je u pitanju zdravlje i vitalnost, pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji.

Od tristotinjak ispitanih žena, one koje imaju seksualne odnose više od dvaput mjesečno takođe su utvrdile da učestalost nije garancija dobrog seksa i, prema tome, ne odražava se na zdravlje.

Istraživanje se baziralo na ženama u dobi između 20 i 65 godina, a objavljeno je u naučnom magazinu The Journal of Sexual Medicine.

"Otkrili smo da su žene koje nisu seksualno zadovoljene slabijeg zdravlja i vitalnosti. Zato otkriće ističe važnost rada na tom području života kao neophodnom dijelu zdravstvene njege u žena", rekla je autorica istraživanja, doktorica Sonia Davison sa Univerziteta Monash.


Pročitajte još:
Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 44 gosta na sajtu
Posjeta: 131.379.142
Članova: 128.164