Glavna arrow Vijesti arrow Zanimljivosti arrow Indijka koja je rodi...
Indijka koja je rodila u 70. želi i sina
Subota, 3. Januar 2009. 18:32 (Čitano 1392 puta)
Indijka koja je rodila u 70. želi i sinaIndijka Radžo Devi (Rajo, 70), poznatija kao najstarija žena koja je rodila dijete, sada želi roditi i dječaka. Devi je carskim rezom u novembru 2008. godine rodila zdravu djevojčicu Navin (Naveen).

Predivno je biti majka. Toliko smo čekali da dobijemo dijete. Ljekari su rekli da sam zdravija nego mnoge žene mojih godina. Voljela bih dobiti i dječaka - kazala je Radžo. Ona i njen suprug Bala Ram (72) žive na farmi u malom selu Badu Pati u Harajani u Indiji. Kako saznaje "Telegraph", ovaj bračni par se nada da će im u ostvarenju planova pomoći kontroverzni dr. Anurag Bišnoi (Bishnoi).

Par je pokušavao dobiti dijete još od kada je Radžo imala 15, a njen suprug 17 godina. Nakon što su čuli da je jedna 60-godišnjakinja rodila blizance, obratili su se ljekarima u klinici "Hisar".

Iako su se molili svim bogovima plodnosti u hinduističkim hramovima, šanse da postanu roditelji bile su sve manje. Bala je morao prodati svu rižu i bambus uskladišten za narednu godinu, a uzeo je i veliki kredit kako bi platio bolnički tretman majke svog djeteta.

- Možda nam ljekari omoguće da imamo i sina - dodao je ponosni otac.

Komentari (6):

:

:

:

:

:


Još komentara (6)
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 60 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.478.565
Članova: 128.164