Glavna arrow Vijesti arrow Zanimljivosti arrow Čudan oblak iznad Mo...
Čudan oblak iznad Moskve
Utorak, 13. Oktobar 2009. 14:43 (Čitano 3142 puta)
Čudan oblak iznad MoskveIznad glavnog ruskog grada slučajni prolaznik snimio je neuobičajenu pojavu na nebu. Okrugli, svijetleći oblak lebdio je iznad Moskve.

Slučajni prolaznici koji su na nebu iznad Moskve ugledali okrugli svijetleći oblak bili su zapanjeni. Čitava scena pomalo je podsjećala na naučnofantastični film 'Dan nezavisnosti'.

No, odbačene su bilo kakve teorije da se radi o nečemu nadnaravnom.

"Ovih dana kroz Moskvu prolazi nekoliko atmosferskih fronti, a bilo je i strujanja hladnog arktičkog zraka dok je sunce dolazilo sa Zapada i vjerovatno se zbog toga na nebu i pojavio taj 'čudni' oblak", kazao je portparol Gradske vremenske prognoze, dodajući da se radi o optičkoj varci koja u svakom slučaju izgleda veoma impresivno.

"Ukoliko svakodnevno posmatrate oblake možete primijetiti i druge zapanjujuće stvari. Isti oblaci mogu sasvim drugačije izgledati ukoliko se posmatraju s nekog drugog mjesta", kazao je moskovski meteorolog.

Na nebu nema nikakve veze sa industrijskim emisijama, jer one ne mogu proizvesti takav učinak", saopštili su prognostičari.


Pročitajte još:
Komentari (5):

:

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 38 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.597.355
Članova: 128.164