Glavna arrow Vijesti arrow Sport arrow Zlatan Ibrahimović ć...
Zlatan Ibrahimović će igrati za Hrvatsku na SP 2006. godine
Subota, 28. Decembar 2002. 18:16 (Čitano 801 puta)
Zlatan Ibrahimović će igrati za Hrvatsku na SP 2006. godineZAGREB/SARAJEVO - Jučerašnje izdanje zagrebačkog Jutarnjeg lista prenijelo je izjavu novog-starog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, koji je između ostalog u svom programu za mandat od naredne četiri godine naveo i mogućnost da Zlatan Ibrahimović zaigra za Hrvatsku na SP 2006. godine.
Nije neizvedivo da Ibrahimović zaigra za Hrvatsku!
Ne sumnjam da će se u BiH buniti, ali pouzdano znam da bi Zlatan radije igrao za nas... - rekao je između ostalog Marković.
Prvi čovjek hrvatskog nogometa ovo mogućnost temelji na ideji da UEFA uvede pravilo po kojem će nogometaši koji imaju dva pasoša imati priliku da se ponovo odluče za jednu od dvije selekcije za koju žele nastupati.

Ako bi se to usvojilo, svi nogometaši koji su ranije uzeli neko drugo državljanstvo, mogli bi se "vratiti" svojoj zemlji. Tu primjera radi, osim Ibrahimovića spadaju i Mario Stanić ili Savo Milošević, koji su porijeklom iz BiH.

Direktor reprezetacije BiH Ahmet Pašalić potvrdio nam je kako su delegacije dva saveza raspravljale o toj temi. 

To je bilo na konferenciji direktora i selektora u Poljskoj i oni su se raspitivali za Ibrahimovića, poštu mu je majka Hrvatica. Na toj konferenciji je i iznesena ta ideja o državljanstvima, ali to je za sada samo mogućnost.

U svakom slučaju, ukoliko to bude izvodivo, mi ćemo biti prvi koji ćemo pokušati privoliti Ibrahimovića da obuče naš dres, jer mu porijeklo vodi iz BiH - kaže Pašalić, dodajući da ne zna odakle Markoviću ideja da bi Ibrahimović radije igrao za Hrvatsku nego BiH.

Pod uslovom da se donese pravilo, što je ipak teško očekivati u skorom periodu, naravno da bi najvažnije bilo Zlatanovo mišljenje. On bi mogao odlučiti da li će i dalje igrati za Švedsku, ili za nekog drugog, u ovom slučaju BiH ili Hrvatsku.


Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 35 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.469.919
Članova: 128.164