Glavna arrow Vijesti arrow Sport arrow Hadžialagić odstupio...
Hadžialagić odstupio s mjesta direktora FK Sarajevo
Subota, 18. Februar 2012. 19:24 (Čitano 766 puta)
Hadžialagić odstupio s mjesta direktora FK SarajevoEdim Hadžialagić, sportski direktor FK Sarajevo, nakon godinu dana provedenih na toj poziciji obavijestio je rukovodstvo kluba da nije spreman nastaviti obavljati tu funkciju

"Hadžialagić je već neko vrijeme razmišljao o ovom potezu, a prije dva dana me je i zvanično obavijestio da nije spreman nastaviti obavljati funkciju sportskog direktora FK Sarajevo. Žao mi je jer smo imali dobru saradnju. Obavijestio sam članove Upravnog odbora FK Sarajevo i našeg predsjednika Rizvanovića o tome i oni su prihvatili ovu ostavku. Ne planiramo upošljavati nikoga na tu poziciju do kraja sezone, a te poslove će neformalno obavljati šef stručnog štaba Dragan Jović", kazao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.

U međuvremenu je došlo i do nekih izmjena u igračkom kadru kluba. Nakon skoro dva mjeseca u klubu se pojavio i Ajdin Maksumić, zvanično i dalje član FK Sarajevo, u pratnji svog pravnog savjetnika.

"Maksumić je propustio više od 30 treninga, nije boravio na pripremama s ekipom u Čitluku, a bez znanja matičnog kluba bio je na probama i nastupao za druge ekipe, što je suprotno Pravilnicima Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo i NSBiH, kao i Pravilnika FK Sarajevo. Vjerujem da ćemo riješiti situaciju na obostrano zadovoljstvo, jer ni nama ni Maksumiću nije cilj da on nigdje ne zaigra u nastavku polusezone", dodao je direktor kluba.

Raskid ugovora zatražio je i mladi napadaš Haris Handžić, koji ima ponude iz inozemstva, tako da ni on više nije član FK Sarajevo.

S obzirom na analizu stručnog štaba FK Sarajevo, na pripreme u Opatiju neće putovati Anel Škoro i Nail Šehović. Škoro je odmah zatražio raskid ugovora, dok za Šehovića postoje neke opcije odlaska na posudbe u druge klubove u BiH, o čemu će se nešto više znati u narednom periodu, saopćeno je iz FK Sarajevo.

(FENA, DEPO PORTAL/md)

Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 47 gostiju i 1 član na sajtu
Online članovi:
ROB60
Posjeta: 131.572.134
Članova: 128.164