Glavna arrow Vijesti arrow Politika arrow Ubica iz Srebrenice:...
Ubica iz Srebrenice: Ja i moji "Indijanci" čuvat ćemo civile
Ponedjeljak, 30. Januar 2012. 17:55 (Čitano 1220 puta)
Ubica iz Srebrenice: Ja i moji "Indijanci" čuvat ćemo civileNa suđenju četvorici optuženih za genocid u Srebrenici, svjedokinja odbrane je izjavila da je drugooptuženi Mendeljev Đurić Mane dolazio u Bijeljinu nakon 12. jula 1995. godine, javio je danas BIRN-Justice Report."Znam da je bilo poslije Petrovdana, jer moj muž tada nije mogao da ode kod tetke na slavu.

Mane je došao u radionicu da opere auto... Razgovarali smo i o Srebrenici. On je rekao: Super, ja i moji ‘Indijanci' dobili smo zadatak da čuvamo UNPROFOR i civile", navela je Smilja Popović-Vidović.

Ona je dodala da je Đurić kazao da je došao u Bijeljinu da se obrije i istušira i da planira sutradan ponovo da se vrati u Srebrenicu.

"Rekao je da moraju obezbijediti vozila i da ljude prebace u Federaciju BiH", ispričala je Popović-Vidović i dodala da se taj susret dogodio drugog, trećeg ili četvrtog dana nakon Petrovdana, koji je 12. jula.

Đuriću se optužnicom stavlja na teret da je, zajedno s Duškom Jevićem, Goranom Markovićem i Neđom Ikonićem, 13. i 14. jula 1995. godine učestvovao u ubistvu oko 1.000 muškaraca bošnjačke nacionalnosti u Kravici, kao i u prisilnom preseljenju stanovništva s područja Srebrenice.

Prema optužnici, Jević je bio komandant Centra za obuku na Jahorini Specijalne brigade policije Republike Srpske (RS), Đurić i Ikonić komandiri četa, a Marković komandir voda.

Svjedokinja Popović-Vidović je objasnila da su se ona i njen suprug družili sa Đurićima, te da su se slučajno upoznali 1992. godine kada je jednom majstoru iz njihove radionice, koji je bošnjačke nacionalnosti, policija oduzela vozilo.

"Moj suprug je otišao u policiju u Janju i vratio se sa stojadinom našeg majstora. Rekao je da je imao sreće da je naletio na nekog dobrog čovu koji mu je pomogao da vrati auto. To je bio Mane", kazala je Popović-Vidović.

Ona je navela da se s Đurićem ne bi družili da je bio šovinista ili nacionalista.

Suđenje će biti nastavljeno 2. februara.


Komentari (4):

toshiba ko ludo:


Editovao: toshiba ko ludo, 2011-12-16 06:15

Kevser vrelo:
Nista Japanac, samo ti, nista se ne ustrucavaj ..... ja cu citati svako drugu..
toshiba ko ludo:
izbrisano-II

Editovao: toshiba ko ludo, 2011-12-16 06:07

Kevser vrelo:
.

Editovao: Kevser vrelo, 2012-05-11 08:03


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 47 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.652.126
Članova: 128.164