Glavna arrow Vijesti arrow Politika arrow Koliko koštaju saraj...
Koliko koštaju sarajevske prostitutke?
Subota, 11. Januar 2003. 12:32 (Čitano 4103 puta)
Koliko koštaju sarajevske prostitutke?SARAJEVO - Dolakom stranih vojnih trupa u našu zemlju došlo je i do ekspanzije noćnih barova u kojima se samozvane plesačice mogu iznajmiti za jednu ili više noći. Izbor je vaš: hoće li vam djevojka plesati oko štange ili će vam, pak, pružiti seksualne usluge, ovisi o vama. Na području sarajevskog kantona postoji veliki broj barova, gdje cijena djevojke ovisi isključivo o "glasu", odnosno kvalitetu noćnog bara u kojem radi, te, naravno, o njenom izgledu. Prosječna cijena za pola sata seksa sa jednom od "prodavačica ljubavi" iz Moldavije, Ukrajine ili Rusije, varira od 90 do 150 maraka. Gazde lokala vode urednu evidenciju o klijentima koji su proveli noć sa jednom od djevojaka.

Ako imate malo "dublji džep", onda sebi možete priuštiti gostovanje u sarajevskom noćnom baru "Florida", gdje je cijena djevojke 100 maraka, za polusatni seks. To su upravo učinili fudbaleri zeničkog "Čelika" i belgijskog "Genta", nakon ljetošnje utakmice Intertoto KUP-a. Igrači su uživali u čarima ljepotica iz "Floride", toliko da im je nestalo novca.

Naime, jedan od igrača je sa Ukrajinkom proveo nekoliko sati u jednoj od soba ovog bara, te je na kraju bio prinuđen od prijatelja posuditi novac. - Prostitutke su skupe igračke - rekao je prijatelju od kojeg je posudio novac. Njegovo ime ne želimo objaviti s obzirom na činjenicu da je oženjen i otac dvoje djece.

No, pored žalosne činjenice da pojedini vlasnici barova trguju ovim ženama, još je žalosnije što od tih 100 maraka, one dobiju svega 20. Ostatak odlazi u džepove gazdi, koji od istog novca isplaćuju obezbjeđenje i ostale "stanovnike" noćnog bara. U jednoj od knjiga evidencije, koju smo imali priliku vidjeti, djevojka u prosjeku ima od tri do pet klijenata za jednu noć.

Naravno, ovaj broj umnogome ovisi i o specijalnim željama onih koji plaćaju za seks. "Kućne" prostitutke su mnogo skuplje. Tako, ako neko želi iznajmiti djevojku u svom stanu cijelu noć, to zadovoljstvo će ga koštati cijelih 300 maraka. "Specijalne" želje se plaćaju dodatno. Najjeftiniji seks moguće je dobiti od uličnih prostitutki koje uglavnom stoje na putu od Sarajeva prema Zenici.

Njihove usluge koštaju svega 10 maraka. Srbijanske "prijateljice noći" svoje usluge naplaćuju po 20 eura (40 KM) po satu. Prema pisanju jednog srbijanskog lista, najpopularnije djevojke "slatkih" beogradskih lokala, bile su izvjesne Bosanke - Nataša i Danijela. Njihove najčešće mušterije su ljudi iz "elite".


Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 42 gosta na sajtu
Posjeta: 131.580.790
Članova: 128.164