Glavna arrow Vijesti arrow Ostalo arrow Nije tačno da je RS ...
Nije tačno da je RS zabranila prikazivanje filma "U zemlji krvi i meda"
Subota, 18. Februar 2012. 19:29 (Čitano 975 puta)
Nije tačno da je RS zabranila prikazivanje filma "U zemlji krvi i meda"Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika saopštio je da je netačna tvrdnja Angeline Jolie da je Republika Srpska zabranila emitovanje njenog filma "U zemlji krvi i meda", kako je to posljednjih dana izjavljivala za neke medije

„U Republici Srpskoj, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umjetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u Republici Srpskoj imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne miješa", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se konstatuje da priča o zabranama i cenzurama spada u oblast konstrukcija, jer u Republici Srpskoj, koja poštuje najviše demokratske standarde, uopšte ne postoje tijela koja se bave cenzurom i zabranama.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je nedavno Srni da ovo ministarstvo niti zabranjuje, niti dozvoljava prikazivanje filmova u Srpskoj, nego distributer samostalno bira filmove koje će da prikaže.

Distributer filma za Republiku Srpsku i direktor Multipleksa „Palas" u Banjaluci Vladimir Ljevar kaže da će u svom bioskopu puštati filmove koje ljudi hoće da gledaju, navodeći da sa ovim ostvarenjem to nije slučaj.

„Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjaluci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u `Palasu`, a šta ne", rekao je Ljevar.

Komentari (4):

toshiba ko ludo:


Editovao: toshiba ko ludo, 2011-12-16 06:15

Kevser vrelo:
Nista Japanac, samo ti, nista se ne ustrucavaj ..... ja cu citati svako drugu..
toshiba ko ludo:
izbrisano-II

Editovao: toshiba ko ludo, 2011-12-16 06:07

Kevser vrelo:
.

Editovao: Kevser vrelo, 2012-05-11 08:03


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 36 gostiju na sajtu
Posjeta: 130.048.573
Članova: 128.163