Glavna arrow Vijesti arrow Ostalo arrow Nije tačno da je RS ...
Nije tačno da je RS zabranila prikazivanje filma "U zemlji krvi i meda"
Subota, 18. Februar 2012. 19:29 (Čitano 986 puta)
Nije tačno da je RS zabranila prikazivanje filma "U zemlji krvi i meda"Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika saopštio je da je netačna tvrdnja Angeline Jolie da je Republika Srpska zabranila emitovanje njenog filma "U zemlji krvi i meda", kako je to posljednjih dana izjavljivala za neke medije

„U Republici Srpskoj, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umjetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u Republici Srpskoj imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne miješa", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se konstatuje da priča o zabranama i cenzurama spada u oblast konstrukcija, jer u Republici Srpskoj, koja poštuje najviše demokratske standarde, uopšte ne postoje tijela koja se bave cenzurom i zabranama.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je nedavno Srni da ovo ministarstvo niti zabranjuje, niti dozvoljava prikazivanje filmova u Srpskoj, nego distributer samostalno bira filmove koje će da prikaže.

Distributer filma za Republiku Srpsku i direktor Multipleksa „Palas" u Banjaluci Vladimir Ljevar kaže da će u svom bioskopu puštati filmove koje ljudi hoće da gledaju, navodeći da sa ovim ostvarenjem to nije slučaj.

„Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjaluci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u `Palasu`, a šta ne", rekao je Ljevar.

Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 50 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.549.652
Članova: 128.164