Glavna arrow Vijesti arrow Nauka i tehnika arrow Islamski telefon dol...
Islamski telefon dolazi sa 29 prijevoda Kur´ana, kompas koji usmjerava na Meku
Četvrtak, 8. Decembar 2011. 15:56 (Čitano 757 puta)
Islamski telefon dolazi sa 29 prijevoda Kur´ana, kompas koji usmjerava na MekuNOVI DELHI - Šta bi moglo biti popularnije nego najnoviji iPhone? Jedna indijska kompanija se nada da među indijskim muslimanima, to će biti novi Kura'an mobil, pametni telefon sa islamskim svojstvima, prenosi CNN. Novi ENMAC Quran MQ3500 telefon, lansiran prošlog mjeseca u Indiji, dolazi sa Časnom knjigom prevedenom na 29 jezika kao i kompas koji usmjereva korisnike prema Meki.

Telefon, koji košta $76 također nudi muslimanima islamski kalendar, kalkulator za zekat i automatski prigušivač zvona koji se programira za vrijeme klanjanja.

Anuj Kanish, čelnik TolMola, indijske online shopping mreže koja je lansirala telefon je rekao da Quran mobil se već rasprodao i da ima još narudžbi. Rekao je da će biti široko dostupan u prodavnicama počevši od januara.

ENMAC, islamska kompanija za digitalne proizvode sa sjedištem u Maleziji je razvila Kura'an telefon - koji je također dostupan u više država na Bliskom istoku, u Pakistanu, i u Maleziji.

No Indija, rekao je Kanish, ima potencijal za masivnu prodaju.

Indija je država u kojoj stanuje 180 miliona muslimana, što je čini državom sa trećim najvećim muslimanskim stanovništvom, i u kojoj tržište korisnika mobilnih telefona brzo raste. Više od 800 miliona Indijaca, od najsiromašniji fizičkih radnika do bogatih poduzetnika posjeduju mobilne telefone.

Za razliku od Hindusa, koji formiraju većinu indijskog stanovništva koji broji 1.2 milijardi osoba, muslimani imaju precizno definirane dnevne obrede, rekao je Kanish, i zbog toga je Kura'an telefon idealan za njih.


Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 33 gosta na sajtu
Posjeta: 131.599.122
Članova: 128.164