Glavna arrow Vijesti arrow Muzika i film arrow VIDEO: Brena u unifo...
VIDEO: Brena u uniformi Vojske Republike Srpske!
Srijeda, 13. Maj 2009. 18:19 (Čitano 5478 puta)
VIDEO: Brena u uniformi Vojske Republike Srpske!Nakon objavljivanja fotografije u uniformi Vojske Republike Srpske snimljene tokom njezinog boravka u Brčkom ratne 1994. javnost u BiH podijenjena je oko toga treba li bojkotirati Brenine koncerte u Sarajevu i Mostaru.

Dok jedni smatraju kako bi odlazak na Brenin koncert značio pljuvanje po „žrvama srpbočetničke agresije na BiH“, drugi u Breninim izjavama danim za vrijeme boravka u Brčkom prepoznaju antiratne poruke, tvrdeći kako Brena nije huškala na rat.

Brena, pak tvrdi kako nije bila obučena u uniformu Vojske RS, već u safari odjeću zbog potreba snimanja video spota. No, nesumnjivo je kao su se na toj uniformi nalazila obilježja Vojske RS, što se vidio na snimci u spotu za pjesmu Ljubav.Brena je u Brčko došla kako bi odvela sestru i tom prilikom iz rodne kuće u Brčkom uzela je dokumente i privatne fotografije.

- A što se tiče Miloša Bojanića, Brena je odlučila upravo s njim doći iz Beograda u Bijeljinu, jer je on rodom iz ovog kraja pa je poznavao sve lokalne zapovjednike, što im je osiguralo nesmetan prolazak punktova.

Kada je Brena tog dana došla u grad u kojem je provela djetinjstvo i ranu mladost, pri ruci sam joj se našao i pomogao joj obići roditeljski stan u naselju Novo Brčko, kaže Slobodan Tešić, danas predsjednik nogometnog kluba Jedinstvo iz Brčkog, i, kako sam kaže, dugogodišnji prijatelj obitelj Jahić.

- Brena me dva dana prije dolaska nazvala i raspitala je li sigurno doći u Brčko. Kada je došla, s njom je bio i pjevač Miloš Bojanić. Njena posjeta svela se na odlazak u stan svojih roditelja i u sestrinu kuću kako bi uzela nekakve dokumente i fotografije. Ona je u Brčkom bila nekoliko sati - kazao je Tešić Dnevnom avazu.On tvrdi i da Brena tom prilikom na sebi nije imala uniformu Vojske Republike Srpske nego safari odijelo.

- To su tipične dezinformacije. Pa sjećate se da je plasirana i laž da se Fahreta pokrstila i da se zove Jelena, što je notorna laž, kao i to da je pjevala srpskim vojnicima i obilazila ratne linije. Cijela Brenina obitelj je tijekom rata bila neutralna, jer osim nje, i njena sestra i brat žive u mješovitim brakovima - zaključio je Tešić.

S druge strane, u Brčkom postoji nekoliko osoba koje tvrde da je Brena za vrijeme svog boravka u ovom gradu ispred Doma kulture dijelila srpskim vojnicima po 50 njemačkih maraka, ali nitko od njih ne želi o tome javno govoriti.

Uostalom pogledajte oba video spota i i sami donesite sud o Breni.


Pročitajte još:
Komentari (36):

:

:

:

:

:


Još komentara (36)
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 65 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.338.590
Članova: 128.164