Glavna arrow Vijesti arrow Muzika i film arrow Finale Eurosonga 200...
Finale Eurosonga 2009: glasajte za BiH!
Subota, 16. Maj 2009. 18:37 (Čitano 1549 puta)
Finale Eurosonga 2009: glasajte za BiH!"Prvu probu pred veliko finale u subotu cijeli je bend uradio sjajno, a Davor kompoziciju otpjevao odlično. Svi članovi Regine obećali su da će uložiti maksimalan napor da na finalnoj večeri Bosnu i Hercegovinu predstave na najbolji mogući način", kazala je iz Moskve glasnogovornica bh. Eurosong tima Maja Čengić.

Prokomentarisala je i vidljivu tremu pjevača Davora Ebnera na nastupu u polufinalnoj večeri, naglašavajući da je to sasvim normalno imajući u vidu milionski evropski auditorij pred kojim se nastupa.

"Davor je uspio prevazići tremu koju je imao na prvom nastupu, što je normalno, jer je, bez obzira na veliku podršku ostalih članova benda i back-vokalistica na sceni, najveća odgovornost ipak na njemu", kazala je Čengić.

Istakla je i da je članovima bh. tima već dva dana uveden karantin radi potpune izolacije od medija, nastupa i izjava. Vrijeme provode u hotelu da bi prikupili maksimalnu energiju za subotnji nastup, a probe su realizovali u jednoj od kongresnih sala hotela. Čengić nije mogla potvrditi da li će na glasanje imati uticaj činjenica da je u finalu od susjednih zemalja uz BiH ostala samo Hrvatska. Kazala je da će za cilj koji je bh. Eurosong tim postavio pred sebe - a to je sam vrh takmičenja, biti potrebna ne samo podrška svih susjeda već i cijele Evrope.

Ona je podsjetila da će u finalnoj večeri od ove godine glasati i stručni žiri sastavljen od pet muzičkih eksperata i pet muzičkih novinara. Svaka članica Radiodifuzne unije ima žiri od pet osoba. Svi se glasovi stručnog žirija sabiraju i u omjeru 50:50 posto u odnosu na glasove publike biće donesena odluka o ovogodišnjem pobjedniku Eurosonga.

Predstavnici Bosne i Hercegovine večeras nastupanju pod rednim brojem 12. Sve koji su u mogućnosti pozivamo da večeras glasaju za Reginu kako bi BiH pobijedila i Eurosong 2010 doveli u Sarajevo. Naprijed Bosno!


Pročitajte još:
Komentari (4):

:

:

:

:


Dodajte svoj komentar
< Prošli   Sljedeći >
Najbolje.ba - pronađite najbolje usluge u gradu

Najnovije

Multimedia

Marketing

BiH vs Slovacka
BiH vs Slovacka

Statistika

Trenutno 55 gostiju na sajtu
Posjeta: 131.544.685
Članova: 128.164